Østfold O-weekend 23-24. april 2022

Postet av Indre Østfold OK den 21. Apr 2022

2000 orienteringsløpere inntar Østfold-skogene lørdag og søndag!

Etter to år med avlysninger, er det endelig klart for Østfold O-weekend i orientering i Moss og i Indre Østfold til helga. Det er påmeldt cirka 2000 løpere i årets Østfold O-weekend.

– Endelig kan vi ta imot løpere til våre tradisjonelle vårløp. Dette blir en gledens dag for begge klubbene, sier løpsleder for Lørdagskjappen, Stein Klyve.

Det er klasser og løyper for alle aldersgrupper i OK Moss' Lørdagskjappen og Indre Østfold OKs Smaaleneneløpet. Interessen for løpene er enorm blant eliteløperne, og store deler av junior- og senioreliten er ventet til Mossemarka lørdag og til skogene ved Rakkestad flyplass søndag. I Lørdagskjappen kommer det til å delta cirka 1200 løpere, mens det er forventet cirka 800 i Smaaleneneløpet.

– Det har ikke i moderne tid blitt arrangert et så stort orienteringsløp i Rakkestad. Jeg kan ikke huske om vi noen gang heller har hatt så mange deltakere på et løp, kanskje på 70-tallet! Dette blir utrolig spennende for oss, forteller den ene av løypeleggerne i Smaaleneneløpet, rakstingen Sture Ottesen.

Mange av storklubbene i Norge legger sine Tiomila-uttak til helgas løp, og det er mange svært habile eliteløpere som tar turen til Østfold-skogene til helga. Trondheims-klubben NTNUI legger blant annet sine uttaksløp til helgas løp, og klubben stiller med en stor delegasjon eliteløpere til start.

Info til media (parkering så nær arena som mulig – ta kontakt):
Lørdagskjappen 23. april går fra Skihytta, Mossemarka. Første start er klokken 12. Herre- og dameklassen er avgjort cirka kl. 15:00 Løpet går i området rundt Skihytta i Mossemarka på et nytegnet kart.

Smaaleneneløpet 24. april går fra Rakkestad flyplass. Første start er kl. 11:00. Herre- og dameklassen er avgjort cirka kl. 15:00. Løpet går på et nytt kart i skogene sør- og øst for flyplassen i et område som det aldri tidligere har blitt arrangert orienteringsløp.

Mer info om Smaaleneneløpet i Eventor.