Litt informasjon om Indre Østfold OK

Indre Østfold OK er en løperklubb i orientering. Moderklubbene er OL Flaggtreff i Mysen, OL Pan i Trøgstad , Askim IF o-gruppe, Skaukameratene OL i Rakkestad og Båstad IL o-gruppe.

Indre Østfold OK ble stiftet 21.11.90. Moderklubbene eksisterer fortsatt og driver rekruttering, turorientering og kartproduksjon. Flaggtreff eier og står for driften av Einarbu.

Etablering av klubben skjedde etter at o-idretten i Indre Østfold så en oppblomstring av yngre løpere i de tre klubbene som viste gode resultater. Man ønsket å samle alle gode krefter i en organisasjon og satse på løperutvikling og et godt breddemiljø.

Stafetter et viktig i o-idretten, og danning av løperklubben ga oss langt større muligheter til å delta i stafetter som krever mange løpere. Det er også viktig for unge løpere å ha et visst antall jevnaldrende i sitt miljø. Det er faste treninger hver uke, samt at det arrangeres et treningsløp - Råtasskarusellen pr. uke i sommerhalvåret.

Klubben deltar i alle de store stafettene som 10mila, Jukola og 25manna. Vi har en bra ungdomsgruppe, og flere gode veteranløpere. Det er for tiden noe tynt i ordinære seniorklasser.

Gjennom årene har klubbens løpere vist mange fremragende resultater med mange medaljer i NM, samt at løperne har representert Norge på landslag.